Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Pep derde en Hugo vijfde in voorlaatste etappe

 
  
Pep Vila en Hugo Duisters blijven goed presteren in de DAKAR 2011, de twaalfde etappe leverde weer een derde plaats voor Pep en zijn mannen op. Hugo kwam er vlak achteraan en passeerde als vijfde rallytruck de finishlijn. Het was vandaag een vrij eenvoudige special, het betrof “slechts” 266 km piste waar flink doorgereden kon worden. Dat is ook gebeurd, maar tegen de Tsaar Chagin en zijn KAMAZ-collega Kabirov is niet op te boksen. Pep Vila’s derde plek is dan ook een prestatie van formaat. Onze vrolijke Spanjaard blijft hiermee op een mooie zesde plaats algemeen. De 520 van Hugo Duisters is nu al voor de tweede keer op rij in de top vijf gefinished van de special en staat hiermee in het algemeen klassement op de 22ste plaats. Fransman Jo Adua blijft continu prestereren, vandaag als 14de binnen en 12de algemeen.
Het team moest vandaag vroeg paraat staan, de wedstrijdtrucks vertrokken bij uitzondering als eerste en dat betekende net na vieren startten. Na het onderhoud van de trucks wilde de assistentieploeg nog enkele uurtjes slapen, maar dit bleek onmogelijk in bivakplaats San Juan. Het begon daar hevig te waaien, reclameborden waaiden om en tentjes vlogen door het rond. We zijn om 02.30 uur naar Cordoba vertrokken, waar we heel vroeg arriveerden, de organisatie was nog niet eens geinstalleerd.

 

In Cordoba stond de gehavende wedstrijdtruck van Hans Bekx nog en zoals beloofd nemen we deze op de aanhanger mee terug. Het werd nog een hele klus om de onbestuurbare DAF op de aanhanger te krijgen, het publiek nam gestaag in aantal toe en de fotocamera’s flitsten volop. Uiteindelijk is het Ronald Kuijs met hulp van zijn Bekx-maatjes Eric van Gemert en Johan van de Ven gelukt de truck op de aanhanger te krijgen, natuurlijk met de nodige aanwijzingen van Gerard de Rooy zelf. 

We zitten dus weer in Cordoba, Het bivak is alweer een drukte van jewelste, het onderhoud wordt gedaan en de trucks worden opnieuw gewassen. Morgen volgt namelijk de afsluitende etappe naar Buenos Aires en dat betekent showtime. Het is een lange etappe met veel verbindingskilometers, liefst 645, de echte special gaat maar over 181 km en heeft weer een snelle ondergrond. De finish is in het Baradero racecircuit, waar een uitzinnig Argentijns publiek verwacht wordt. Reden genoeg om goed voor de dag te komen. Na de laatste etappe volgt een mooie beloning voor het hele team: een goed bed en een warme douche! We hebben er al zin in, maar eerst nog de laatste etappe goed doorkomen. Morgen meer vanuit Buenos Aires. 

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*